Uw Flashplayer moet bijgewerkt worden om de menubalk te laden! Klik op de volgende link om de recente update binnen te halen.

>>> Direct naar Flashplayer pagina

>>> Naar Adobe downloadpagina.Pompen
Gas- waterleidingen
Horizontaal boren
Riolering
Drukriolering
Waterontharders
Drukvaten
Beregeningsinstallaties
Nieuws
Demofilms
  

Riolering


Riooltechniek is een onderwerp waar velen niet bij stil staan. Het is de gewoonste zaak van de wereld geworden als men de dagelijkse gang naar de wc maakt. Denk aan datgene wat voor de meeste mensen een gewoonte gebruik is...  even op het toilet verpozen en dan met een druk op de knop alles door te spoelen en nooit meer weer te zien.

Waar en hoe het getransporteerd wordt is bij veel mensen bekend n.l. door het riool. Maar hoe het rioolsysteem in elkaar zit en uit wat voor materiaal het bestaat is bij velen onbekend. Hier komen ze alleen achter als er storingen zijn.

De oude rioolsystemen kunnen bestaan uit gietijzeren buizen, Asbestcementbuizen of Gresbuizen die een lozing hebben op een beerput / septictank / of gemeenteriool.

Deze oude buizen zijn veelal aan vervanging toe! Met name de verbindingen waarmee de buizen aan elkaar gekoppeld zijn gaan op een gegeven moment zweten waardoor het verbinding verliest en gaat lekken. Hierdoor ontstaan er storingen aan het rioolsysteem.

Gres riool / PVC riool

Aansluiting van Gres / GY / AC buizen naar PVC.
De bestaande buis wordt uitwendig schoon gemaakt. De knipper wordt geplaatst om de bestaande buis te knippen. Hierdoor wordt een mooie verbinding verkregen.

Riolering Riolering Riolering Riolering

Over de geknipte buis wordt een tokring geplaatst. Deze ring zorgt ervoor dat er een strakke en waterdichte verbinding tot stand komt.

Riolering
Bij deze huisaansluiting zijn de verbindingen vergaan en zijn de buizen verzakt. Deze buizen worden vervangen door PVC buizen. De oude gresbuizen worden na het schoonmaken aangeboden bij een recyclingbedrijf waar het tot puin wordt verwerkt.

Rioolonderhoud

Het onderhoud aan het riool wordt pas gedaan als er problemen zijn. Dit kan variëren van verstopping tot lekkages. Om de oorzaak hiervan op te zoeken maakt men gebruik van een camera of rookmachine. Voor het zoeken van de rioolbuizen maakt men gebruik van een zender aan de camera.

Dit alles heeft WiVi in huis.

Riool camera onderzoek   Riool camera onderzoek

Camera onderzoek hierbij kan in de rioolbuis bekeken worden hoe de conditie is.

Rookmachine riool onderzoek   Rookmachine riool onderzoek

Rookmachine voor het opzoeken van lekkages.


Dit alles heeft > Vraag meer informatie aan >>>
  Sitemap >>>  

   © Wivi 2009   Meeuw 5, 1261 RS Blaricum    Tel : 035 - 8879275   Mob: 06 - 22421139
Ontwerp en realisatie: De haan reclame